ABC van was- en stylingmethoden voor krullend en golvend haar

Als het op haarverzorging aankomt, zijn producten slechts het halve werk. Voor het best mogelijke resultaat is de juiste wasmethode en vooral de juiste stylingmethode net zo cruciaal.

Methoden voor het wassen van krullen

Curl training Tijdens diepe conditionering of conditionering kun je je haar draaien en laten terwijl het product werkt. Dit “traint” het haar, om zo te zeggen, om nog meer krullend te worden. Nat ontklitten

Nat ontklitten betekent dat het haar wordt ontward als het nat is (idealiter met een slip-gevende conditioner). Je kunt dit doen met je vingers, een kam met brede neus of een krulvriendelijke borstel. Haar is echter het meest kwetsbaar en breekt het gemakkelijkst als het nat is. Maak daarom eerst de knopen aan de punten heel voorzichtig los en werk met gevoeligheid naar de wortels toe.

Squish to Condish Deze methode helpt het haar uitgebreid te hydrateren en helpt bij het vormen van krullen. Als het haar bedekt is met conditioner, wordt het niet volledig uitgespoeld met stromend water maar geleidelijk met water uit het haar geperst. Met de handpalmen wordt een soort “kom” gevormd en daarin wordt wat water opgevangen. Met dit water wordt het met conditioner bedekte haar ondersteboven gekneed en wordt de hydraterende werking van de conditioner nog beter in het haar ingewerkt, sectie voor sectie. Dit proces wordt 2-3 keer herhaald. Aan het einde moet het conditioner-watermengsel grotendeels op het haar worden verdeeld of geabsorbeerd en kunt u beginnen met stylen, u kunt dan bijvoorbeeld de gel kneden.

Methoden voor het stylen van krullen

Hier vind je verschillende technieken hoe krullen styling producten verwerkt kunnen worden.

Samenklonteren individuele lokken klonteren samen en vormen bredere golven/krullen. De gemakkelijkste manier om de bosjes te verdelen is ondersteboven met een kam met brede tanden of een krulborstel. De afzonderlijke lokken worden gefixeerd met behulp van krulgels.

Denman Brush-methode Net als fingercoiling, behalve dat je een speciale krulborstel gebruikt. De Denman Brush is ideaal. Terwijl het haar nog nat is, draai je de afzonderlijke lokken met de borstel om de haarlokken in een mooiere, meer gedefinieerde krulvorm te brengen.

Vingerkrullen Wikkel, terwijl het haar nog nat is, afzonderlijke lokken om de vingers om de haarlokken in een mooiere, meer gedefinieerde krulvorm te brengen.

Droog-, diffusie- en volumetechnieken

Hier vind je verschillende technieken om je krullen te drogen, föhnen en meer volume te geven.

Diffuus Droog je haar met een diffuser-opzetstuk.

Pluis Gebruik voor meer volume een Afro-kam (prikker) of je handen en plaats deze direct op de hoofdhuid en “schud” de wortels heel voorzichtig om de wortels een beetje op te tillen.

Pixie Diffusing Dit is een speciale föhnmethode. Haar ondersteboven gedroogd, meestal op een hoge stand en met warme lucht. Het haar wordt in secties gedroogd en de föhn wordt onmiddellijk uitgeschakeld zodra de betreffende sectie droog is. Een haarsectie wordt in de diffuser geplaatst, naar de hoofdhuid gebracht, de föhn aangezet en zodra de sectie klaar is wordt deze weer uitgeschakeld en wordt de volgende sectie volgens hetzelfde concept gedroogd. Het belangrijkste doel hiervan is om kroezen te voorkomen.

Overigens kun je ook eens kijken bij de krultangspecialist.