Babystoeltje

Wat maakt een goede autoschaal? Alle aanstaande ouders stellen zichzelf deze vraag. Centraal staat de veiligheid van uw eigen kind. Uiteraard heeft dit ook de hoogste prioriteit. Maar een modern i-size babyzitje maakt veel meer dan alleen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Daarom zetten we graag nog andere belangrijke functies en kenmerken van een Hema autostoel op een rij en gaan hier dieper op in:

Beveiliging

Het autostoeltje voldoet uiteraard aan de strengste i-Size veiligheidsnorm (ECE – R129). In de crashtests (ADAC, CS Italy, TASS international, PIMOT, AVIO TEST) worden de vereiste waarden soms ver overschreden. Daarom kan de carrosserie in dit opzicht alleen het hoogste cijfer krijgen.

Comfort voor het kind

Het autostoeltje zet ook nieuwe maatstaven op het gebied van zitcomfort voor pasgeborenen. Het inlegstuk voor pasgeborenen, dat bij de levering is inbegrepen, bevat meerdere pads die kunnen worden verwijderd. Het autostoeltje groeit dus mee met het kind. De veilige en precieze pasvorm van het autostoeltje verhoogt ook de veiligheid van het babyzitje. Het inzetstuk zorgt er ook voor dat het kind recht in het autostoeltje zit en geen gebogen rug heeft. Dit voorkomt reflux (boeren of braken) bij het kind. Het autostoeltje zet ook nieuwe maatstaven met het hurkkussen in de newborn insert. Dit leidt tot een gespreide positie van de heupen die de belangrijke heupontwikkeling positief ondersteunt.

Gemak voor ouders

Ouder zijn betekent dragen. Dat is een oud gezegde. Kinderen moeten constant gedragen worden. De extra boodschappen voor voeding en hygiƫne artikelen zoals luiers etc. En de baby moet de eerste maanden altijd gedragen worden. Op weg naar de auto, terug naar huis of appartement, zit het kind in het autostoeltje. Het gewicht van het autostoeltje wordt altijd opgeteld bij het gewicht van het kind. Het babyzitje is het lichtste autostoeltje op de markt. Hij weegt slechts 2,5 kg en is daarmee beduidend lichter dan de concurrentie. Dit voordeel is duidelijk merkbaar elke keer dat u de carrosserie optilt en uw rug zal u er dankbaar voor zijn. De carrosserie heeft ook alle andere functies die tegenwoordig state-of-the-art zijn. De autoschaal heeft een meervoudig verstelbare handgreep. De onderkant is gewelfd zodat het autostoeltje ook kan schommelen zodat het kind onderweg in slaap gesust kan worden. Wanneer de draagbeugel in de laatste laagste stand wordt gebracht, wordt het schommelen voorkomen (rocker stop = zodat de autoschaal stevig op de grond staat. Dit is bijvoorbeeld handig bij het voeren. Een zonnezeil is ook bij de prijs inbegrepen , die ook gemakkelijk kan worden verwijderd met drukknoppen.