Diergaarde Blijdorp (dierentuin Rotterdam)

Nadat het de avond ervoor wat later was geworden met de lasershow en vuurwerk op het strand, hebben we de volgende dag heerlijk geslapen. Aangezien het weer helaas nog steeds niet beter was, besloten we wederom vrij spontaan om onze dag door te brengen in Diergaarde Blijdorp (dierentuin Rotterdam). Helaas kwamen we pas laat in de ochtend weg en moesten we nog een dikke 50 km rijden, waardoor we pas rond het middaguur bij de dierentuin waren. Het moet nog steeds een prachtige dag worden.

De dierentuin in Rotterdam is opgedeeld in verschillende regio’s: Afrika, Noord-Amerika, AziĆ«, etc. Het begint met het aquarium dat bekend staat als het Oceanium. Dit is werkelijk prachtig vormgegeven, enorm groot en er zijn fascinerende inzichten in de dierenwereld onder en rond het water.

Het was echt te merken hoe mooi de dierentuin was ontworpen. Naast de dierentuin van Leipzig is het waarschijnlijk een van de mooiste dierentuinen die we tot nu toe hebben bezocht. Een aantal dieren, zoals maki’s, prairiehonden of vlinders, hadden open omheiningen, d.w.z. er was geen scheiding tussen dier en bezoeker, wat de beleving verder versterkte. Desondanks konden de dieren zich terugtrekken en hielden alle bezoekers zich aan de regels.

Bewonderenswaardig.

Na het prachtig vormgegeven tropenhuis ging het over naar de dieren van Afrika en Aziƫ. De leeuwen kregen net ganzen te eten, wat resulteerde in een bloedig feest. De jonge en speelse olifant, die de volwassen dieren bleef lastigvallen, was beslist knuffeliger. Typisch kind. Zoals reeds vermeld, was het weer nogal wisselvallig. Dus vluchtten we vaker voor de regen naar verschillende gebouwen en verkenden we delen van de buitenfaciliteiten vrij snel en slechts oppervlakkig. Hier is ook gebleken dat we eerder hadden moeten beginnen met ons bezoek aan de dierentuin, want zes uur is gewoon niet genoeg voor de vele indrukken.

Diergaarde Blijdorp heeft ook een aantal goed uitgeruste speeltuinen waar de kinderen graag meer tijd hadden doorgebracht. Helaas was het echter alleen genoeg voor een korte klimsessie, wat erg jammer is. Mochten we nog eens naar Rotterdam komen, dan plannen we ruimhartiger.

Tegen de avond werd het weer ook beter en liet de tendens voor de komende dagen al zien. Langzaam moesten we terug naar de uitgang, waarop we nog zoveel mogelijk dieren mee wilden nemen (figuurlijk natuurlijk). Aan het einde van onze ronde was er nog een hoogtepunt voor mij: voor het eerst zag ik een hyena. Het was echt traag (wie kan het haar kwalijk nemen?), Maar het was nog steeds een ervaring. Net voor de uitgang stond de typische dierentuin souvenirwinkel te wachten. Meestal mijden we ze en waren de kinderen verbaasd dat ze een souvenir mochten kopen. In feite zijn het twee kleine knuffels geworden die sindsdien bij mij op vakantie zijn geweest en zelfs weemoedige herinneringen aan deze prachtige dag in mij oproepen.

Overigens, voor korting dierentuin raden we aan eens te kijken naar de kortingskaart van NapPas.