Redenen waarom u uw vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen

Er zijn reisbestemmingen die je bezoekt en denk gewoon: “Waarom was ik hier niet veel eerder?” Corsica is daar zeker een van. Je reist door de wereldgeschiedenis en vergeet soms wat voor soort paradijzen op slechts twee uur vliegen van Duitsland liggen. En als ik je niet heb kunnen overtuigen met mijn favoriete excursietips in het noorden van Corsica, wil ik je vandaag 10 redenen geven waarom je misschien je volgende vakantie op Corsica zou moeten doorbrengen.

De combinatie van bergen en zee

Ik heb het al eerder genoemd en ik doe het keer op keer: wat is er mooier als alpentoppen en pittoreske stranden samenkomen op een eiland? Corsica is de perfecte keuze, vooral voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen tussen de bergen en de zee. Klim een ​​dag naar toppen tot 2.700 meter hoog en breng de rest van de dag door op de ongerepte witte stranden – dit kan (bijna) alleen op Corsica.

Geen grote blokken

Wat maakt Corsica anders dan veel mediterrane eilanden? Er zijn nergens grote kastelen. Hoe mooi Gran Canaria, Mallorca en Co ook zijn, de enorme hotelcomplexen maken het landschap niet bepaald mooier. Op Corsica daarentegen zijn er alleen kleine hotels, mooi aangelegde vakantiecomplexen van één tot twee verdiepingen en typische pensions. En ik hou ervan! Hoe langer en vaker ik onderweg ben, hoe meer ik korte vliegtijden waardeer. Want hoe graag ik ook in de lucht ben, er is absoluut beter dan meer dan 10 uur in een smalle vliegtuigstoel te zitten. Twee uur lang uit het raam staren, de blauwe zee over je heen zien trekken en genieten van de spectaculaire nadering van bijvoorbeeld het berglandschap van Corsica. Ook mogelijk: Aankomst met uw eigen camper per veerboot door Italië. Ik wil dat echt nog een keer doen als ik er eindelijk het perfecte voertuig voor heb gevonden.

De mooiste stranden

Iedereen die ooit de tropische stranden van deze wereld heeft verkend, zal het zeker met me eens zijn: als het gaat om eilandparadijzen zoals de San Blas-eilanden in Panama, hebben de mediterrane eilanden het vaak niet zo gemakkelijk. Corsica kan hier absoluut bijblijven. Het water is zo mooi turkoois en de stranden zijn op veel plaatsen wit en aangenaam leeg buiten het hoogseizoen. Ik accepteer graag temperaturen van rond de 22 graden!

Het eten

Ik moet toegeven dat de Franse keuken als vegetariër niet zo gemakkelijk voor mij is. Ook al is hier de laatste tijd veel gebeurd (en ik eet ook wel eens vis), het is in Frankrijk niet zo makkelijk om altijd een lekker gerecht voor mij te vinden. Op Corsica daarentegen worden de Franse en Italiaanse keuken gecombineerd om een ​​perfecte best-of te creëren. Pannenkoeken ontmoeten pastagerechten en kaasschotels ontmoeten antipasti – de perfecte mix, als je het mij vraagt!

De mooiste bergdorpen

Iedereen die mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik geen grote stadsvakantieganger ben. Natuurlijk kijk ik graag naar de ene of de andere metropool, maar het liefst verken ik kleine dorpjes en ongerepte natuur. En die zijn er volop op Corsica. Het ene dorp is nog mooier dan het andere. Ze zijn allemaal gebouwd als adelaarsnesten op de berghellingen en hebben meestal een prachtig uitzicht op de kust, die vooral bij zonsondergang prachtig is. Mijn favorieten: het kunstenaarsdorp Pigna, de plaats Lumio en het bergdorp Speloncato.

Een avonturenparadijs

Bergen en zee maken het mogelijk dat Corsica een Eildorado is voor alle avontuur- en natuurliefhebbers. Surfen, wandelen, kajakken, mountainbiken, wielrennen, canyoning – de keuze aan buitenactiviteiten is eindeloos. En ik heb nog niet alles geprobeerd. Als je graag actief bezig bent, kun je het beste in het voor- of najaar komen, want dan zijn de temperaturen nog aangenaam en de wind heerlijk verfrissend. Sporten doe je gewoon het beste bij temperaturen rond de 20 graden.