Snelle low carb recepten

In het stressvolle dagelijkse leven zijn snelle koolhydraatarme recepten precies wat je zoekt – of het nu voor ontbijt, lunch of diner is, ze stillen elke honger op een gemakkelijke manier. Deze gerechten staan ​​in maximaal 20 minuten op tafel en bevatten niet meer dan 15 gram koolhydraten per portie. Eet smakelijk! In het koolhydraatarme dieet worden voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten zoals pasta, aardappelen, rijst en dergelijke vermeden. In plaats daarvan bevat de ingrediëntenlijst veel groenten, vis, vlees of eieren. Hier vind je snelle maaltijden voor elke dag die lekker en koolhydraatarm zijn.

Snelle koolhydraatarme recepten voor koolhydraatarm ontbijt

Broodjes, brood, muesli en dergelijke zitten boordevol koolhydraten. Een koolhydraatarm ontbijt kan nog steeds: eieren, verse groenten zoals avocado of vleeswaren zoals worst en kaas betalen nauwelijks op de koolhydratenrekening en maken je echt vol. Maar ook populaire pannenkoeken, die niet mogen ontbreken bij de brunch, zijn verkrijgbaar in een heerlijke low carb-versie. Een ideaal snel, koolhydraatarm ontbijt is bijvoorbeeld roerei.

Snelle koolhydraatarme recepten voor de lunch

Allerlei gerechten, van salade tot soep, zijn ideaal voor een snelle, koolhydraatarme lunch. Idealiter worden ze gecombineerd met hersenvoedsel dat rijk is aan vitamines, omega-3-vetzuren en aminozuren. Deze omvatten voedingsmiddelen zoals avocado, chiazaden, eieren, noten en garnalen. Ze helpen de hersenen optimaal van voedingsstoffen te voorzien en bevorderen zo het prestatie- en concentratievermogen.

Snelle koolhydraatarme dinerrecepten

’s Avonds is het devies om licht verteerbaar te eten. Bijvoorbeeld snelle koolhydraatarme recepten voor wit vlees, omeletten, lichte soepen of gestoomde seizoensgroenten met heerlijke saus gaan goed. Salade moet met een beetje voorzichtigheid worden geconsumeerd. Rauw voedsel belemmert de lever in zijn interne metabolische werk en is daarom moeilijker te verteren. Vooral mensen met gevoelige darmen voelen dit, bijvoorbeeld in de vorm van een opgeblazen buik. In deze gevallen moet rauw voedsel na 14.00 uur worden vermeden. Het is beter om de groenten voorzichtig te stomen of te schroeien voordat u ze eet. Op deze manier gaan de vitamines niet verloren.

Wat betekent koolhydraatarm?

We ontwikkelen onze low carb-recepten altijd met de focus op een gezonde, kleurrijke maaltijd die goed voor je is – of je nu de klok rond of juist af en toe minder koolhydraten wilt eten. Low carb betekent voor ons “minder koolhydraten dan in een vergelijkbaar klassiek recept”. Zo vervangen we aardappelpuree door bloemkoolpuree of bakken we taarten zonder tafelsuiker. Het “minder” vervangen we door groente, fruit of eiwitrijke voeding zoals tofu, vlees of vis zodat je toch een verzadigd gevoel krijgt. Meestal bevatten onze koolhydraatarme hoofdgerechten niet meer dan ongeveer 15 gram koolhydraten per portie.