Zet balkonmeubels op om ruimte te besparen

Wil je honderd procent zeker zijn bij het kopen van balkonmeubels? Dat begrijpen wij natuurlijk! Uiteindelijk mag terrasmeubilair niet van korte duur zijn. Van Franse balkons tot kleine stadsbalkons – we laten u zien hoe u balkonmeubels plant om ruimte te besparen en u optimaal voor te bereiden op het komende buitenseizoen. Niet elk balkon heeft echter veel ruimte. Indien nodig moet de beschikbare ruimte optimaal worden gebruikt om uw balkonmeubilair effectief te ensceneren. Het zijn vaak de liefdevolle details die de hoekjes en gaatjes sieren en zo voor dat zekere iets zorgen. Er zijn echter een aantal zaken waar u extra op moet letten bij het kopen van balkonmeubels! In de blog van vandaag leggen we precies uit welke factoren dit zijn. Laat je verrassen!

Wat is de beste manier om ruimte te besparen?

De meeste balkons bieden niet veel ruimte, maar zelfs op kleine oppervlakken kun je met de juiste dingen grootse dingen bereiken. Als je de eigenaar bent van een klein balkon, moet je op een paar dingen letten. Idealiter nemen balkonmeubels zo min mogelijk ruimte in beslag en zijn ze toch een echte blikvanger. Wij hebben de optimale oplossing! Opklapbare zitting. Of het nu aluminium, rotan of hout is – dit balkonmeubel kan ruimtebesparend worden opgeborgen, snel worden geopend en is daarom in een mum van tijd klaar voor gebruik. Maar hoe moet ik ze schoonmaken? Of moet je eigenlijk klapstoelen en tafels schoonmaken? Dat is heel eenvoudig te beantwoorden. Als u uw balkonmeubilair talloze pollenaanvallen en natte stoelen wilt besparen, is er een praktische oplossing. Leun de opgevouwen stoelen en tafels naar de muur op een muuroppervlak. Zo kunt u het hele schoonmaakwerk in slechts één stap omzeilen. Zo kun je na een korte regenbui gewoon door met drinken en eten op het balkon.

3 tips voor het inrichten van balkons

De vraag rijst nu hoe u uw balkon het beste kunt inrichten. Esthetiek en functionaliteit moeten hand in hand gaan. Idealiter nemen balkonmeubels zo min mogelijk ruimte in beslag en zijn ze toch een echte blikvanger. We hebben 3 praktische tips voor het toveren van een mooi balkon.

  • Denk goed na over het beoogde gebruik: Waar wil je je balkon vooral voor gebruiken? Wil je het gebruiken om vrienden uit te nodigen? Met wie te eten en te drinken. Of liever om te ontspannen en tot rust te komen?
  • Ruimte verdelen: minder is meer. Het is beter om minder meubels op je balkon te zetten, zodat je toch voldoende ruimte hebt om vrij te bewegen. Als u gasten op bezoek heeft, is dit alleen maar een voordeel.
  • Bepaal het design: Bedenk vooraf welke kleur en welk design je balkonmeubel moet hebben. Welke stad of welke plek inspireert jou? Laat enkele criteria meegroeien in uw daadwerkelijke beslissing!

Een loungeset aanbieding kun je overigens ook gewoon op je balkon plaatsen.

Materiaal

Ook voor balkonmeubels is het materiaal erg belangrijk. De materiaalkeuze voor het meubel moet echter worden aangepast aan de inrichting van de rest van de buitenruimte. U kunt kiezen uit een breed scala aan materialen zoals aluminium, hout, metaal en C.o. Om meer te weten te komen over de verschillende materialen, kun je die blog eens nader bekijken! Het materiaal polyrotan is echter bijzonder populair.

Polyrotan balkonmeubels

Polyrattan is een kunstmatig rieten materiaal gemaakt van geraffineerde polyethyleen plastics. Ook dat materiaal wordt als absoluut weers- en weerbestendig beschouwd. Huidvriendelijke en milieuvriendelijke weekmakers bevorderen de elasticiteit van de vezels. De weekmakers zorgen er ook voor dat het plastic niet breekt en bestand is tegen de frequente temperatuurschommelingen. Wel moet je goed letten op de kwaliteit van polyrattan, die enerzijds wordt bepaald door het vlechtwerk en anderzijds door de verwerkte kunststofvezels. Meubels van polyrattan zijn zeer onderhoudsvriendelijk en kunnen zowel tegen vocht als tegen zonlicht. Kwaliteitscriteria:

  • elasticiteit van de vezels
  • Strakke vlechten
  • Scheurweerstand
  • Vochtbestendigheid
  • UV-bestendigheid
  • Chemische weerstand

Polyrattan geeft de tuin- en balkonmeubelen een individueel design en combineert buitenkwaliteiten met woonkamerflair.